Om

Skogscyklist handlar om skog och cykling. Skogen handlar om att komma ut i skog och natur för att fylla på med energi, njuta och upptäcka. Cyklist handlar om att göra detta med en mountainbike. Ofta på en lugn tur för att bara njuta och ibland på en träningsrunda, allt som gör att man mår bättre. 

Ibland är jag ute själv, ganska ofta med maken eller sonen och regelbundet med cykelklubben på träningar eller tävlingar. Själv tävlar jag inte men kan köra ett motionslopp då och då.

Genom hela livet har vistelsen i skogen och naturen varit viktig för mig oavsett om det handlat om friluftsliv, fågelskådning, naturfoto eller som nu om skogscykling. Det är bara olika sätt att njuta av och upptäcka naturen och få frisk luft i lungorna.

Så oavsett om det är skogen eller cykling som är viktig för dig så hoppas jag att du ska känna dig välkommen här. Börja gärna med en titt i mina fotogallerier och följ mig gärna på mina sociala media så håller jag dig uppdaterad när det händer något nytt!

/Anna Kristiansson

KORTFAKTA

Namn: Anna Kristiansson

Började cykla: Sonens stora intresse för mountainbike har gjort att hela familjen cyklar, var och en utifrån sina förutsättningar. För mig är det viktigaste att få komma ut i skog och natur.

Nivå: Jag är varken snabb, eller teknisk men tycker att det är härligt och grymt kul att komma ut i skogen och cykla. 

Familj: Lasse, min make, är kul att cykla med, bara snabbare och mer teknisk än vad jag är. 

Erik, vår son, är nu tonåring. Har cyklat mountainbike sedan han var liten och tränat med klubben sedan han började skolan. Har tävlat mycket XCO i Västgötacupen och körde SM på Frösön 2019. Han upptäckte enduro våren 2019 och upplevde snabbt att det var hans grej inom cyklingen. Han började direkt att tävla i ESS (Enduro Sweden Series). Även om vi fortfarande cyklar ihop hela familjen på sköna turer, så har Erik allt oftare roligare med sina cykelkompisar i och utanför klubben.

Klubb: CK Master. En klubb med härlig stämning där det är enkelt att få vänner. När Erik är ute och tränar så kör jag och Lasse gärna en runda med klubbens föräldragrupp.

Andra intressen: Även om jag inte håller på renodlat med naturfotografering längre så har jag kvar mitt intresse för att fotografera. Oavsett om jag använder någon av mina systemkameror, min GoPro eller bara en mobilkamera så är det kul om bilderna blir så bra som möjligt. Ibland lämnar jag över kameran till maken eller sonen när jag själv är med på bild.

Samarbeten: Norröna Pro user Jag är Pro user för Norröna från 2020. Gillar du att cykla i skogen så kan jag tipsa om Fjörå-kollektionen. Titta gärna på Norrönas sida och använd koden: PROANNAK om du vill få 5% i cash points (som du kan använda vid senare köp).

Cykeltjejer ambassadör Jag var ambassadör för Cykeltjejer 2018-2020. Där bloggade jag på deras sida och skrev på deras Facebook och postade bilder på deras Instagram. Brav lade ner satsningen på Cykeltjejer under Covid-pandemin.

Tidigare samarbeten 2018 samarbetade jag med Camp Dalsland och körde deras motionslopp Dalsland XC 35 km som jag bloggade om.

Vill du samarbeta med mig? Om du är intresserad av att starta ett mountainbikerelaterat samarbete (det kan röra ex cyklar, tillbehör, kläder, motionslopp, mtb-destinationer…) så är du välkommen att kontakta mig!