Sillvik och Tumlehed – en mtb-tur mellan skog och hav

Dags att ta fram vårservade cyklar från boden och smutsa ner dem lite i skogen. Eftersom vädret kändes ganska ostabilt idag fick det bli en tur i hemmamarkerna som Erik fick styra ganska mycket över.

1604_IMG_5906

Vi ger oss iväg mot Sillviks skalgrusbankar där Erik vill passa på att ta ett par geocacher som han inte har sen tidigare. Mest grusväg dit. I skalbankarna som är lite våta ännu så går vi de blötaste sträckorna för att vara aktsamma om naturen i naturreservatet.

1604_IMG_5908

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gullvivorna blommar i nedre skalbanken

Efter nedre skalbanken är det bara att börja cykla på riktigt. Erik tar sig fram smidigast i familjen medan jag går en del här och där när det blir för tekniskt. Vissa sträckor är riktigt fina och torra stigar att cykla på. Vi gör några kortare stopp för att fotografera och leta upp några cacher.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse på fin skogsstig
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik har full koll
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Säkrast att gå över
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik har testat hur djupt vattnet är.

1604_IMG_5915 1604_IMG_5919

Till slut kommer vi tillbaks ut på grusstigen mot Sillvik. Nu svänger vi neråt igen och tar av ner mot Hällmålningen och Tummen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache längs vägen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik hittar sex TBs (Travelbugs) i cacherna. Nu ska han hjälpa dem att resa vidare.

Sista biten ut mot havet blir grusstigen smalare och slingrigare och snart är vi ute vid stranden. Det går bra att cykla en bit längs stranden. Erik letar upp en sista cache och passar på att cykla över en smal passage till en halvö/ö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik och Lasse vid Tummen och sista cachen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Triften börjar blomma.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik cyklar över till en ö/halvö.

Lasse upptäcker att regnet närmar sig så Erik skyndar att fylla på med lite russin innan vi tar närmaste vägen hemåt. Dropparna faller allt tätare och tyngre och gör oss ganska blöta innan skuren upphör och vi är hemma igen.

1604_IMG_5926

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *