Västgötacupen 2016 – Erik börjar tävla i mountainbike

Erik har inte varit så intresserad av tävlingar i någon sport tidigare. Men i våras provade han på att köra ett av loppen i Västgötacupen som gick i Borås. Nu i höst har vi följt med honom på alla loppen från Huskvarna och Jönköping till de lite närmare i Landvetter och Skatås. Jag frågade honom lite om vad han har tyckt och tänkt om det här att vara med och tävla.

Varför ville du börja tävla i Västgötacupen?
Förra året körde jag Master Cup och tyckte att det var så kul och så körde jag Västgötacupen när det var i Skatås. Men då körde jag i nybörjarklassen och fastnade bakom en under loppet och trillade i en buske. I år ville jag hellre vara med i P 10-12 även om jag skulle komma sist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik på startlinjen i de bakre leden.

Vad tänker du när du står på startlinjen?
Jag tänker bara att jag kör på allt jag kan för att försöka köra om några redan där. Det gäller att inte köra ihop med några andra och hamna i en vurpa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Med fart ner för backarna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Omkörning eller någon att ta rygg på.

Hur tänker du under själva loppet?
Då tänker jag också att jag ska köra på allt jag kan och att jag ska köra om så många så möjligt. Om man tänker att man är jagad av världens snabbaste alligator så skyndar man sig för att komma i mål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Drickalangning.

Vilket av loppen i år var roligast?
Det var nog Huskvarna för där var inte så mycket uppförsbackar och mycket drop och hopp. Först var jag rädd för två av nedförsbackarna men sen i loppet gick det bra. Jag tänkte att om jag ramlar så gör det inget. Ledarna i klubben peppade mig innan loppet så att jag vågade köra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Håller undan i uppförsbacken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stående.

När är du nöjd med ett lopp?
När jag kommer bättre än 27 plats som är min bästa placering i år. Det viktigaste är om känslan är bra. En gång när känslan var bra så kom jag på plats 44 och då var det helt okey.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I mål.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nöjd men lite lerig.

Vad är viktigast med Västgötacupen – själva loppet eller andra saker runt omkring?
Vilken plats jag kom på är allra viktigast men andra saker som också är viktigt är att bo i husbilen, äta hamburgare och godis och att vara med dem i klubben. Men jag skulle klara mig utan allt det andra om jag vann ett lopp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Umgås är viktigt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Husbilsliv.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastaladdar.

Har du några planer med ditt cykeltävlande nästa år?
Jaa att köra bättre än detta året.  Då måste jag bli mindre blyg och bara kötta mig framåt. Så vill jag köra alla tävlingarna och inte bara de på hösten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prispallen P 10-12.

Vad tyckte du om att mamma fick dela ut priser till Alexandra Engen och de andra när tävlingen gick i Skatås?
Först var jag lite avundsjuk men så fick jag autografer av alla kända och fick dela ut en kokosboll till Alexandra Engen. Det var lite coolt och så är jag glad att mamma inte gjorde bort sig och ramlade eller något under prisutdelningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alexandra Engen och övriga duktiga i dameliten för medaljer…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…samma för Emil Linde och herreliten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *