Ride Along Bike Park i Björlanda Kile

Fick se bilder på Instagram för ett tag sedan från ett ställe som hette Ride Along Bike Park i Björlanda Kile i Göteborg. Bilderna och filmerna var på glada barn som cyklade runt, runt på banor med olika tekniska utmaningar i olika svårighetsgrader byggda av lastpallar och brädor.

Har man en ledig torsdag med höstkyligt men ganska fint väder och Lasse dessutom är ledig så måste man ju passa på att hitta dit när alla barnen är i skolan. Då har man chansen att våga testa lite själv.

Åleviken South

När vi kom dit tänkte vi starta med några stigar som var nya för oss och sedan fortsätta till den lilla bike parken. Vi började med ”Åleviken south” som skulle vara en kort grön rundslinga. För oss som aldrig varit där så var den lite svår att följa och Trailforks-appen fick hjälpa oss tillbaka på rätt spår. Man kom ut vid en riktigt fin havsvik och cyklade lite på berghällarna där. Vi konstaterade att stigen borde klassas som blå och inte som grön som det var angivet i Trailforks.

Droppen i slutet av Åleviken South.

Mot slutet av stigen fick vi syn på ett par dropp i skogen. Det lägre såg inte omöjligt ut ens för mig även om jag fegade idag. Jag har en plan att Erik ska få ha en ”feg mamma-kurs” med mig här och då kan det här droppet få ingå i den kursen.

Vi hade även tänkt att testa två blåmarkerade stigar som hette ”Honungsvägen” och ”Sockertoppen”. Enligt Trailforks så var det bäst att börja med Honungsvägen upp för att sedan ta Sockertoppen ner. Troligen har en stor kohage hägnats in sedan stigarnas tillkomst för vi hittade inte någon start på Honungsvägen.

Lasse testar ”Fiskbenet”

Nu rullade vi tillbaka mot Björlanda Kile får att leta upp bike parken. Efter att ha spanat en kort stund så dök den upp i terrängen vid en grusparkering. Som vi trodde så var det helt barnfritt och fritt fram för oss att testa utbudet. Det är helt klart ett riktigt bra ställe för barn men även vuxna att lära sig massa grundteknik som man har nytta av ute på stigarna i skogen.

Svårare för små hjul än för mina stora 29″.

De som driver barnträning här på lördagarna har verkligen lagt ner tid på att bygga massor av utmaningar av lastpallar och brädor. Efter att ha cyklat runt några gånger så vet jag vad jag vill att Erik ska lära mig när han har tid att följa med.

Både en soffa och ett fikabord fanns så att man kunde fylla på lite energi innan det var dags att rulla hem igen. Bike parken är ett riktigt kul utflyktstips för ex barnfamiljer. Man ska däremot inte åka dit på lördagsförmiddagarna för då har de mtb-kurs för barn i två omgångar. Är man vuxen och vill smygträna lite utan fullt av barn på plats så ska man nog välja en tid när de är i skolan eller kanske en kväll när barnen rullat hemåt den ljusa halvan av året.

Påfyllning av energi.