Mtb-semester i Spanien – cykeldag 1

Efter en ovanligt långdragen vinter så längtade vi efter att få cykla i värme och kortkorta cykelkläder. Vi hade hittat ett svenskt företag Next Level Cycling i La Herradura öster om Malaga som kunde fixa mountainbikes, guidade turer, hotell och transfer till och från flyget åt oss. Vi fixade flygbiljetter för att åka ner en vecka över påsklovet. Under veckan skulle vi cykla fyra dagar och ha två fria dagar för vila och andra aktiviteter.

Foto: Next Level Cycling

Lagom till avresan fick jag en förkylning med lite feber. Jag fick ändå packat ner det som behövdes och på avresedagen var jag i alla fall feberfri men lite snorig. Jag tänkte att jag skulle ta det riktigt försiktigt med cyklingen den första cykeldagen för att inte fresta på kroppen i onödan. Jag är inte snabb i vanliga fall men nu tänkte jag lite extra på att inte gå upp i puls eller andning för mycket. I de brantaste backarna blev det en promenad då och då och Erik (sonen) och Björn (guiden) väntade snällt på mig vid toppen av backarna. Hur var cyklingen i Spanien då?

Foto: Next Level Cycling

Första dagen höll vi oss i omgivningarna runt La Herradura. Vi gjorde ett upplägg så att jag ibland fick ta det lite lugnare med en kortare väg för mig när Erik och Björn tog en rejälare runda med fler höjdmeter. Det blev tre olika rundor ut från La Herradura där jag gjorde en kortare variant av en och stod över och vilade förkylningen en runda. Erik och Björn jobbade ihop över fyra mil under dagen. Lunchen intogs på en restaurang vid stranden i La Herradura. Det blev en spännande trerätters med tema från havet.

Foto: Next Level Cycling

Första dagen gav fin smak på vad omgivningarna hade att erbjuda. Mycket upp och ner i vackra dalgångar, ofta med utsikt över Medelhavet. Erik gav dagen toppbetyg och bortsett från förkylningen som gjorde uppförsbackarna ännu tyngre än vanligt så instämde jag. Vem kan klaga när man får cykla vid Medelhavet upp och ner i vackra dalgångar, äta god lunch och färsk frukt och till slut avsluta dagen med ett glas guavajuice och lufttorkad skinka på Björn och Annas terass.

Så här såg turen ut för Björn och Erik. Jag gjorde en avkortad variant av dagen. Foto: Next Level Cycling

Mina Kalaskläder första dagen var: kortärmad cykeltröja pro, lätt väst elite som är vindtät, cykelbyxor pro och höga cykelstrumpor. Kläderna fungerade perfekt i det soliga men lite blåsiga vädret. Storlekarna stämmer verkligen med storlekstabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *