Anmäld till mitt första mtb-lopp och en kul cykelhelg

I ett tidigare inlägg när jag just var klar med årets tjejvasa så efterfrågade jag roliga kortvarianter av långloppen för mtb. Jag tänkte mig 30-40 km, mer vacker stig än grusväg och asfalt, inte för långt från Göteborg och helst att jag kan cykla tillsammans med tolvårige sonen. Jag fick in en lång lista med förslag att välja bland. På hemsidorna för loppen saknas ibland information om mängden riktig stig och om barn får cykla. Jag valde ut några lopp som kan fungera datummässigt och mailade och frågade om vad som gäller. Snabba att svara var bl.a. Dalsland XC som utgår ifrån Bengtsfors. Loppet är 35 km i den kortare varianten. Eftersom loppet är redan den 28 april och det fortfarande kan vara blött på stigarna så går 70% på grus och asfalt och 30% på stig. Det var inga problem för sonen att få cykla men gärna tillsammans med en vuxen. Trots att det är mindre stig än jag tänkt mig så lät det spännande. Nu är jag och sonen anmälda till vårt första korta långlopp. Det ska bli spännande att se hur jobbigt det är och framför allt hur jag och sonen samarbetar under loppet. Min gissning är att han är mycket starkare än mig på de riktiga stigarna och i uppförsbackar. Kanske har jag något bättre uthållighet och en annan mental inställning på grusvägssträckorna. Vi får se i april! Är det någon mer som ska köra Dalsland XC (korta eller långa loppet)?

Föräldragruppen på teknikkurs och Erik.

Helgen har varit en mysig cykelhelg med ett par timmar på cykeln om dagen. Igår var det vanlig lördagsträning i Skatås. Jag och Lasse (maken) var de enda från föräldragruppen som dök upp och precis som förra helgen var det is nästan över allt utom på ”grusåttan”. Den här helgen var det ingen skare på snön längre, så den var riktigt tung att ta sig fram genom och bara några meter fick pulsen att gå upp. Trots att grusåttan är riktigt trist för en mountainbike så var det skönt att komma ut och få lite frisk luft.

Vi är ju ett gäng från CK Masters föräldragrupp som har anmält oss till en teknikkurs på tre tillfällen som jag skrev om förra veckan. Idag var det dags för andra tillfället. Eftersom isen just nu vägrar släppa taget om Änggårdsbergen och Skatås så flyttade vi på oss till Fjärås Bräcka en halvtimma söder om Göteborg. Där var det klart mindre is och vi kunde ge oss ut och cykla en tur i skogen. Efter att ha värmt upp vid parkeringen med garagevändningar, slalombanor och tränat på att lyfta framhjulet över en liten stock så var det dags att ge sig ut i skogen och öva på riktiga hinder. Vi fick ta oss över stockar, hala rötter och stenar och upp och ner för små branter. När ett nytt hinder dök upp så stannade vi och pratade och testade. Erik (sonen) som följt med säger att både jag och Lasse (maken) har blivit mycket modigare och vågar testa mer och jag tycker att han har rätt. Hela gänget har utvecklats helt klart. En fördel med att gå kurs och träna i grupp är att man kan peppa varandra att våga. Nu ska vi bara hitta ett nytt och gärna isfritt datum för det tredje kurstillfället.

Teknikträning i nya kläderna.

Både igår och idag har jag testat några av de nya cykeltjejer-kläderna som kom förra helgen. Den långärmade undertröjan är mjuk och go att ha under. Mtb-shortsen som jag beställde extra är sköna och stretchiga att ha utanpå de långa vintercykelbyxorna. Så tycker jag att det är roligt att det syns ordentligt att jag tillhör Cykeltjejer i år, så därför använder jag västen utanpå min vintercykeljacka. Man längtar verkligen efter att kunna cykla i kortärmat och kortbent. Då blir det cykeltjejerkläder från topp till tå!

 

1 Comment

  1. Sara Borg
    4 april, 2018

    Va kul att ni anmält er till ert första lopp, ni kommer definitivt att klara det och som man utvecklas av att utmana sig själv! Jag brukar vara ganska feg när det kommer till att cykla tekniska partier, men på tävling gör allt adrenalin att jag vågar på ett helt annat sätt. Därför har varje lopp varit superbra för mig och min utveckling. Stort lycka till, det ska bli spännande att följa hur det går 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *