Mtb-semester i Spanien – dag 2, den bästa dagen

Andra cykeldagen kommer att bli något alldeles extra. Vi ska slå oss ihop med fyra andra cyklister, en från Sverige och tre från Schweiz. Tillsammans med tre guider ska vi åka bil en timma upp bland bergen till Sierras de Tejeda Almiara y Alhama. Cyklarna har vi med oss på en släpkärra efter en av bilarna.

Hela gruppens cyklar får plats på en släpkärra.

En timma på slingriga vägar upp i bergen gör att både jag och Erik börjar känna oss lätt åksjuka. Då är det välkommet att göra en paus längs vägen för att fylla på vattenflaskorna. Anna vår guide från Next Level Cycling som kör bilen berättar att en etapp av La Vuelta går här ibland och det kan man förstå. Det här är en väg som passar landsvägscyklister som gillar att klättra uppför berg.

Kartan över naturreservatet.

Till slut är vi framme vid parkeringsplatsen som vi ska utgå ifrån. Här känns det i luften att vi är på högre höjd. Luften är betydligt svalare och vi får ta på oss alla cykelkläder som vi har med oss. Efter att ha lastat av cyklarna och fyllt ryggsäckar med extra energi i form av gel och spanska muffins som är formade som bars och kommer praktiskt förpackade två och två. Vår guide Björn förklarar för oss att muffins klarar värmen i Spanien mycket bättre än chokladbars som bara smälter och samtidigt ger de samma sorts snabba energitillskott när man behöver.

Gruppen startar tillsammans. Foto: Next Level Cycling

Först cyklar hela gruppen tillsammans en bra stund. Landskapet är otroligt vackert och vi tar oss fram på gamla grusvägar som skulle vara svåra att klara av ens för ett rejält fyrhjulsdrivet  fordon. Ibland stannar vi och hämtar andan eller bara njuter av vyerna.

Gruppfoto i fantastisk natur. Foto: Next Level Cykling

Efter halva turen så delar vi gruppen i två. Björn tar hand om de starkare cyklisterna som får lite rejälare  uppförsbackar och längre runda. Den gruppen passar Erik perfekt och han får en fin tur.

Erik cyklar med den snabbare gruppen mot slutet av dagen. Foto: Next Level Cycling

Några av oss i gruppen vill ha ett lite lugnare tempo och vi får både Anna från Next Level Cycling och den lokala guiden Jose Maria med oss. Det finns backar så att det räcker åt oss med men vi väljer en lite lättare tur.

Min grupp väljer en enklare runda. Men det finns gott om uppförsbackar ändå. Foto: Next Level Cycling

Vi kommer tillbaks till parkeringen en halvtimme före den gruppen Erik cyklar i och kan sitta i solen och prata, dricka vatten som vi fyllde på i flaskor på vägen upp och äta frukt och någon muffins. Naturen och vyerna gjorde den här turen alldeles magisk.

Genom en liten bäck. Foto: Next Level Cykling

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *