Mtb-semester i Spanien -cykeldag 3 och 4

Dag 3 och 4 håller vi oss runt La Herradura. Vi ska åter upp i en dalgång och för att underlätta lite för mig som inte är så snabb i uppförsbackarna så kör Anna mig ca 10 min upp i bergen. Det dröjer inte länge innan Erik och Björn också är där och vi fortsätter cyklingen tillsammans.

Björn och Erik väntar in mig med jämna mellanrum.

På våra cykeldagar försöker jag fokusera så mycket som möjligt på själva cyklingen. Men när man cyklar i en vacker miljö så kan man inte låta bli att titta sig om lite dåd och då. När jag och Erik är där efter påsk så är naturen kanske som grönast med mycket blommor och även många fruktträd i full blom. En gång kunde jag inte låta bli att ta en paus för att få fotografera en orkidé.

En naturbild var jag tvungen att ta.
En vacker orkidé i vägkanten.

När man cyklat långt upp i en dalgång så blir man ibland härligt belönad med flera kilometers nedförsbacke där det bara är att rulla på och njuta av vyerna. Björn filmade när Erik rullade nerför den tredje dagen i El Rescate mellan fruktodlingar och hus.

Efter uppför kommer nerför.
Vackra dalgångar att cykla i.

Den fjärde cykeldagen är vår sista dag i Spanien. Dagen till ära har Björn på sig sin retro CK Master tröja från den tiden när en cykeltröja var fri från reklam. Erik och Björn fick börja dagen med att ställa upp på fotografering.

Erik och Björn i CK Master-tröjor av lite olika årgång.

Idag skulle vi cykla väster ut längs kusten en bit för att sedan ge oss in i Rio de la Miel. När vi närmade oss dalen tittade vi ut en strand där jag skulle möta Erik och Björn efter att de tagit en längre tur. Erik och Björn cyklar 11 km in i dalen och gör en stigning till 850 m om jag minns rätt. Själv cyklar jag para ett par av dessa kilometer i lugnare tempo innan jag vänder tillbaka mot havet och stranden vi valt ut för att träffas någon timme senare.

Erik påbörjar 11 km uppförsbacke.
Vyer när de kommit upp.
Landskap vid Rioa de la Miele.

Jag gör en liten upptäcktstur på stranden och hittar sedan ett bra ställe att sitta och vänta

Jag gör upptäcktstur längs stranden.
Här sitter jag och har det skönt när Erik och Björn kommer tillbaks.

När Erik och Björn kommer tillbaka berättar de att Erik klarat hela 11 kilometersbacken uppför och att vägen ner var en lång härlig nedförsbacke. Nerfärden blev en tio minuter lång film.

Nu är det samma väg tillbaka längs kusten till La Herraura innan vårt cykeläventyr tar slut. Riktigt slut tar det inte innan kvällen då Björn och Anna tar med oss på en avslutande tapasrunda genom La Herradura. Efter en sen kväll hinner vi sova fyra timmar innan Anna kommer körande för att ta oss till Malaga och flyget hem.

VIRB Picture
VIRB Picture

Cykelsemestrar gör vi gärna fler gånger. Då hoppas vi att även maken har möjlighet att följa med. Det bästa med den här resan var förutom vädret och de fina landskapet att Björn och Anna på Next Level Cycling hade lagt upp våra cykeldagar så att det skulle fungera bra för oss även om Erik har mycket mer fart och ork än mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *