Trysil – vårt avslut på sommaren

Trysil är verkligen ett cykelställe för hela familjen som jag tror funkar från att det hunnit torka upp lite efter vintern tills den första snön faller någon gång på hösten. Vi valde att avsluta vår sommar med en långhelg i Trysil och Lindvallen. Vi fick bli jag och sonen eftersom maken startade sitt jobb före oss. Vi tog vår lilla husbil och körde upp en onsdag, cyklade i Trysil torsdag-fredag och i Lindvallen på lördag innan vi återvände hem på söndagen. Vi åkte inte ensamma upp. En annan familj från cykelklubben hade samma plan som oss, så de kom i sin husbil.

Vi kunde ställa upp våra  husbilar på några gästplatser på campingen nära hotellet. Perfekt att ha så nära till cyklingen. I våra två husbilar var vi tre vuxna och tre ungdomar 12-14 år. Erik och jag hann med en snabbkoll av cykellederna i Gullia redan på onsdagskvällen.

Selfie i Sherwoodskogen

Torsdagen startades i Gullia med att testa igenom stigarna i Gullia ordentligt. Ungdomarna och pappa Hans i den andra familjen körde tillsammans i full fart och jag som inte har samma tempo bestämde mig för att testa igenom de gröna och blå lederna. Alla stigarna i Gullia är sköna byggda stigar.

Härliga doserade kurvor.

Rookie med sköna breda byggda och ibland lätt doserade träspänger blev en av favoriterna och Sweet Dreams med massor av härliga uppbygds kurvor en annan. Båda räknades som blå leder. Av de enklaste gröna lederna så blev alla glada av Happy Rabbit som var lite som en lång pumptrack. Erik som körde alla leder gillade den röda French Moustache också.

På Rookie genom Sherwoodskogen igen.

De övriga cyklade upp till starten av Magic Moose som startar uppe på fjället och slingrar sig 7 km ner till fjällanläggningen igen. Även här är det en blå led, byggd stig med massor av doserade kurvor och andra trevligheter. Jag tog stolliften upp på eftermiddagen och körde ett varv jag med. Här gäller det att samsas med både duktiga åkare och småbarnsfamiljer och att ta hänsyn till andra. Jag uppfattade att stigen funkade bra för de flesta som klarar stigarna i Gullia. Något mindre barn tyckte att den var lite för läskig på några ställen. Även om det går utför mest hela tiden så blir man ganska trött i benen.

En av kvällarna blåste det upp rejält och började regna så andra förmiddagen tog vi en paus tills det lugnade ner sig framåt lunch. Sen körde vi i Gullia hela eftermiddagen och de snabba tog ännu en tur upp till Magic Moose. På kvällen var vi nöjda och kände att vi hunnit testa det vi ville flera gånger om.

Utrustade för en dag i Lindvallens backar.

Tredje cykeldagen fortsatte vi över gränsen till Lindvallen där ungdomarna skulle få en dag på DH-cyklar i backarna. Jag bestämde mig för att vara lite fotograf istället vilket också var kul. Inte helt enkelt att få till bra bilder med en liten pocketkamera när fotoobjekten kommer farande i full fart. Sonen som blir glad av DH-backar tyckte att det var lika kul som Järvsö eller Vallåsen. Han är inte helt säker på vilka backar som är allra bäst av de han testat i Sverige men det blir alltid roligare ju fler kompisar man har med sig och här var de ju tre ungdomar.

Trysil och Lindvallen var en perfekt långhelg/kortsemester. Lägger man till en cykeldag till så föreslår jag Rörbäcksnäs underbara stigar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *