Besök hos Canyon i Koblenz

Kan det vara värt att ta en liten omväg för att besöka Canyons cykelfabrik i Koblenz? När vi ändå var på hemväg från vår europasemester tänkte vi att vi hade tid med en extra sväng innan det var dags att bege sig hemåt. Att köra husbil på autobahn går sällan så snabbt som gps-kartan påstår. Men ständiga vägbyggen och milslånga köer så blev det lagom att övernatta när vi kom fram till Koblenz. Det gick utmärkt att stå med husbilen på fabriksparkeringen visade det sig, helt tomt och inga förbudsskyltar och en pumptrack precis utanför.

Erik i full fart i pumptracken.

På morgonen vaknar vi av att de anställda kommer i bilar, på mopeder och cyklar och börjar parkera runt om oss. Vi flyttar oss några meter till en plats där vi inte känner oss i vägen och startar dagen med en rejäl frukost. Det är fortfarande några timmar tills fabrikens showroom öppnar. Sonen ger sig snabbt ut i pumptracken och upptäcker att den är stor och härlig. Han tycker att vi också ska testa. Jag har bara guppat runt i en pumptrack någon enstaka gång och undviker att köra om det är andra cyklister där för att jag känner mig långsam och obekväm med att vara i vägen för de som vill flyga fram. Maken har aldrig testat en pumptrack och känner sig tveksam. Vi lyfter ändå ner våra cyklar från husbilen och snabbt upptäckter jag att det är en härlig bana med stora sköna kurvor så att man kan behålla farten och dessutom har vi den alldeles för oss själva.

Stora sköna svängar.

Erik erbjuder sin pappa en pumptrackkurs och förklarar och visar hur man ska göra för att få med sig farten genom guppen. Snart har Lasse fattat grejen och guppar också fram genom banan. Här håller vi på en bra stund tills vi är alldeles trötta i kroppen och det är dags att låsa fast cyklarna och förbereda sig för att showroom öppnar.

Erik håller pumptrackkurs med sin pappa.

Spännande att se om showroom var lika kul som pumptracken. Vi kommer in i stora moderna lokaler där man först får se ett antal cyklar som varit med och vunnit tävlingar. Sen kommer man till avdelningen för alla aktuella modeller. Coolt att kunna se alla cyklar som man bara ser på nätet i Sverige. Vill man så finns det möjlighet att testa och köpa med sig cykel också.

Lasse kollar in cyklarna i showroom.

När vi är klara med cykelutställningen så hamnar vi i tillbehörsshopen. En t-shirt och en keps får följa med mig hem till Sverige. Nu börjar det närma sig lunch och innan vi sätter oss i husbilen för att påbörja resan hemåt så slår vi oss ner med en fika i showrooms café. När vi fikat klart är vi klara att bege oss norrut igen. Canyonfabriken är ett trevligt stopp på vägen om man är på förbiresa.

En fika innan hemresan.

2 Comments

 1. Magdalena
  25 oktober, 2018

  Kul att ni också gjorde ett stopp där i somras ! Hade landsvägscykel så jag missade pumptracken tyvärr!

  Svara
  1. Anna Kristiansson
   29 oktober, 2018

   Ja, kul med en fysisk butik också. Pumptracken var verkligen stor och fin och skojig när vi hade ett par timmar innan öppningsdags att roa sig där. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *