Slutet av oktober

Nu märks det att det är höst på riktigt. Många ställer in cykeln för vintern och tänker nog att det är för kallt, blött och halkigt. Visst är det kallt, blött och halkigt men det är också superhärligt att ta chansen att få lite frisk luft och kanske fånga några solstrålar. Det gäller att ta till vara de möjligheter man får.

Min avslutning på oktober bjöd på flera härliga utomhusturer och ett måndagsfyspass inne med efterföljande träningsvärk i rumpa och lår. CK Masters föräldragrupp kan vara 8-10 personer under den varma delen av året. Nu är vi glada om vi blir 3-4 personer. Näst sista lördagen i oktober var vi fyra glada cykelföräldrar som fick vara med om en av årets härligaste turer. Fina färger i naturen, gott väder och riktigt kul stigar till Kottlasses skog öster om Östra Långvattnet i Skatås gjorde turen minnesvärd. Jag kom hem med ett stort leende och ett glatt humör från skogen den dagen.

På klubbens torsdagsträningar är det lampa som gäller. De yngre har avslutat sina torsdagsträningar när det blev mörkt redan från starten vid sex. Men några av grupperna med de äldre barnen och ungdomarna kör på hela oktober. När jag och Lasse kör sonen till träningen så är vi de enda i föräldragruppen. men vi får en kul tur i mörkret i skogen och inser att stigarna blir svåra att hitta även om man är helt säker på hur man kör i dagsljus. Efter lite avvikelser hittar vi ändå rätt och extra mysigt blir det när en kattuggla börjar låta mitt i mörka skogen. Nu blir det nog ingen mörkerkörning innan det är dags för sonen att köra klubbens Nightmaretävling den 10 november.

Nu i lördags var det ingen vanlig klubbträning upptäckte vi när vi kom till Skatås. Tomt på ”cykelbilar” på parkeringen och stängt i klubbhuset. Vi hade missat att det var höstlov två lördagar. Som tur var var det ytterligare fyra ungdomar som dök upp och vår Erik kunde bilda en egen lite träningsgrupp med dem. Lasse hade siktat in sig på att hjälpa till några timmar vid pumptracken som behövde förbättras och utvecklas. Han hade med sig en skyffel och började hjälpa till att förflytta en enorm grushög till rätt ställen på banan. Jag tog en helt egen tur på grusstigar runt Delsjöarna bl.a. Jag valde vanliga grusstigar för det känns bättre att vara minst två när man är ute och halkar runt på rötter och stenar i skogen den här årstiden.

I söndags blev det en familjetur i våra hemmaskogar. Vi har ett litet projekt att cykla så mycket som möjligt på alla blåmarkerad stigar i Trailforksappen i vårt hemområde. Nu skulle vi till ett nytt område i närheten av där det brann rejält i somras. Vi var inte säkra på om det stigar vi hade sett ut skulle vara påverkade av branden eller inte. Det visade sig att våra sitar nog var en bit ifrån brandområdet så det blev en fin avslutning på oktobercyklingen. Blir spännande att se hur november kommer bli. Först ett höstlov och sen mer inomhusträning med fyspass och start på testcyklandet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *