Gillar man att cykla grusväg så är Dalsland ett riktigt bra landskap. Familjen har en stuga nära Vänern sedan 70-talet. För att komma till stugan är det tre kilometer grusväg från 45:an. Varje sommar så får vi låna stugan ett par veckor av föräldrarna. I år blev det av olika orsaker bara en vecka och dessutom så verkar vi ha lyckats att pricka in den enda regniga veckan under vår sommarledighet. Igår regnade det mer eller mindre hela dagen. Idag är vädret betydligt stabilare och då är det skönt att komma ut en runda på cyklarna tillsammans med familjen.

I vintras fick jag möjlighet att testa Retyres dubbdäck på min mountainbike som jag skrivit om i tidigare bloggar:

https://www.skogscyklist.se/2021/02/20/retyre-del-1-unboxing-och-pa-med-nya-dack/
https://www.skogscyklist.se/2021/02/21/retyre-del-2-inkorning-av-dubbdacken/
https://www.skogscyklist.se/2021/02/22/retyre-del-3-pa-isiga-stigar-i-anggardsbergen/


Retyre gör däck som man lätt byter ut genom att ta av och på ex dubb- eller graveldäck med ett blixtlås. Dubbdäcken var riktigt bra för enklare cykling och perfekt när man bor i Göteborg med ganska få vinterdagar om man inte gillar att hålla på och byta däck hela tiden.

 

Jag och Retyre trivdes riktigt bra ihop och jag fick erbjudandet att bli ambassadör för dem i Sverige vilket jag så klart tackade ja till. Innan sommaren kom nästa paket med deras Gravelchaser grusvägsdäck. Jag gillar ju mest att cykla mountainbike för att verkligen komma ut i naturen, men ibland är det ju kul att enkelt kunna ta en runda där man är. Min plan var att skaffa ett extra hjulpar till mina Retyredäck. Då skulle jag kunna ha vanliga mountainbikedäck på det ena paret och variera mellan de olika Retyredäcken på det andra. Men i år har det ju varit ett speciellt år med extremt långa leveranstider på cykelprylar pga covidpandemin. När graveldäcken kom innan sommarledigheten så insåg jag att jag kunde få vänta väldigt länge på nya hjul. Lösningen blev att ta över sonens gamla xc, en lätt och fin i kolfiber. Sen kunde jag ge mig ut på grusturer både hemma och i Dalsland.

Dagens tur blev en härlig runda längs sjön Ånimmen med en avstickare till några gamla gruvor för att spana efter orkidén Purpurknipprot. När man kommer in på de riktigt små grusvägarna så kan man få uppleva fin natur. Vi fick se ett par tranor flyga förbi, vi hittade sju exemplar av vår orkidé (dock lite överblommade), vi kunde plocka hallon vid vägrenen som inte var täckta av vägdamm, vi fick cykla i ett härligt landskap med röda dalslandsstugor här och var och vi fick bara en liten regnskur på oss som snabbt drog förbi.

Eftersom jag är ambassadör för Retyre så har jag fått ett erbjudande att dela vidare till alla som vill testa deras däck. Fram till den 30 september 2021 så kan man få 15% rabatt på deras ”Summer starterpack” (släta slicksdäck och grusdäck i paket). Man går bara in på länken https://rty.re/3oAjNqC och använder koden ANNABUNDLES.