Februari 2021

Om januari hade varit en bra månad för cykling här i Göteborg så startade februari med snöfall. Snön låg kvar i tre veckor innan en tidig vår med mellan 5-10°+ snabbt gjorde det enklare att cykla igen.

När snön kom så varvade vi turer till fots med cykelturer och Erik fick även åkt skridskor några gånger. På sportlovet brukar vi åka till Långberget för att få några mil på längdskidor i fina spår och härlig natur men i år var det inte läge för några sportlovsresor med hotellboende kände vi.

Den sista januari satt vi och fikade vid ett istäckt hav men med barmark. När vi kom ut på cyklarna igen några dagar in i februari så fick vi ett vackert snötäckt landskap. I kyliga nordliga vindar fick Lasse plocka av sig sin svarta Gore-tex-jacka som blir så trist på bild. Jag kunde behålla min svarta jacka eftersom jag hade röda shorts istället.

Vissa snödagar valde jag och Lasse att vandra istället för att ta cykeln. Några gånger hände jag efter Erik till fots när han ville köra lite enduro eller åka skridskor på Mustadammen.

Jag har valt att jobba 80% de senaste åren och just i år så är jag ledig på torsdagar. Nu i covid-tider när Lasse också går hemma och väntar på att börja jobba igen så passar vi på att luncha ute när vädret är härligt. Den här vintern har vi skaffat ny termos som är någon deciliter större så att båda får lite påfyllning i sina kåsor. Vi har också skaffat nya mycket större sittskydd med ull på ovansidan och vattenavvisande undersida så nu fikar vi mycket lyxigare.

En dag i februari så trillade ett mail från ett norskt företag som heter ReTyre ner i brevlådan. De har jobbat några år med däck som man enkelt byter med hjälp av dragkedjor. De undrade om jag var intresserad av att prova deras däcksystem. Jag hann med att prova deras dubbdäck några dagar innan snön och vintern gav upp vilket det blev några separata bloggtexter om. Det blev både en rejäl runda på asfalt in till stan och en på något isiga stigar i Änggårdsbergen.

När jag sammanfattade 2020 i en blogg i december så berättade jag att jag tagit tag en del i hälsan sedan förra sommaren. Inför årets säsong så är det därför dags att skaffa lite nya kläder med bättre passform. Eftersom jag gillar skog, natur och friluftsliv så har jag fått möjligheten att bli en Norröna Pro user. De har en del grymt sköna och slitstarka mountainbikekläder för skogs och fjällcyklister som föredrar annat utanpå lycrabrallorna.Jag hittade en gul jacka, en supersmidig orangeröd windstopper och lång- och kortärmströja i orangerött och grått. Lasse som åkt runt i en del gamla kläder med trasiga dragkedjor behövde också uppdatera sig. Mitt önskemål med nya kläder är att de ska vara roliga även vid fototillfällen, inget trist som smälter ihop med mossan i skogen utan något som syns. Även Lasse utnyttjade min Norröna-kod och köpte en jacka och en windstopper i orangerött. Förhoppningsvis så håller de lika länge som våra gamla Norrönakläder.