Årets första cykelprojekt avklarat

Sista lediga dagen innan jobbet startar igen imorgon. I flera år har jag haft som projekt att cykla hela Torslanda runt på så lite asfalt som möjligt. Det borde bli minst tre mil i alla fall vilket är ganska långt för att vara en grus- och asfaltstur för mig. Ibland när det blir lite vinter här i Göteborg kan det bli ganska isigt på stigarna i skogen. Då är det bra att ha någon enkel grustur att ta till. 

Fotostopp längst havet.

Den här julledigheten har min dropperpost krånglat när den har blivit kall ute. I morgon ska den förhoppningsvis in på lite välbehövlig service. Men under julledigheten har jag haft droppen i högsta läge och mest cyklat grusväg. 

Dagens väder skulle vara mulet och runt 5°+. När jag vaknade trodde jag att jag skulle få cykla ensam, men snart vaknade maken också och meddelade att han gärna följde med. Sonen var inte sugen på någon längre grustur hade han meddelat redan igår kväll. Men när vi hade ätit frukost och fixat iordning hade sonen ändrat sig och stod också redo i hallen. 

Inviger nya regnjackan från Cykeltjejer. Skön jacka som andas och fixar dagens duggregn.

När vi kom ut var det fint duggregn. Under vår runda cyklade vi lite i skogen, en bra bit längs havet, över ett  gammalt militärområde och runt Torslandaviken som är ett natura 2000-område innan vi återvände genom skogen hemåt igen. Vi tog en kort extrasväng ut till Tummens fina klippor och badplats och det visade sig att vi just passerat tre mil när vi var hemma igen. Kul att göra hela turen som jag har funderat på ett tag. Ofta kommer jag ut för sent för att hinna hela innan det blir mörkt men idag kom vi iväg direkt på förmiddagen. Dagens tur gör jag gärna om fler gånger.

Dagens familjerunda.

Enligt Strava har jag hunnit med fyra turer på min mountainbike hittills i år. När jobbet börjar imorgon får jag försöka återgå till mitt vanliga vinterupplägg med fysträning på måndagar, ett eller i bästa fall två pass med Zwift och lördagstur ute när Erik kör med klubben.

Från årets första cykeltur.

Det här är starten på mitt tredje år här på Cykeltjejer. Vill du ha koll på mig även utanför bloggen så får du gärna leta upp mig på Instagram @friluftsfamiljen.se, på Facebook som Friluftsfamiljen eller på Strava som Anna Kristiansson. På Strava kan du också hitta cykeltjejer.se under clubs. Jag brukar försöka följa allt som är tydligt cykelrelaterat tillbaka. Så kan vi hjälpa varandra och peppa varandra när vi är ute och cyklar år 2020!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *