Isaberg i februari

I onsdags åkte vi till Isaberg för att cykla en dag. Kan det fungera i februari? När det inte finns någon snö på sportlovet så kan man ju alltid testa tänkte vi. Erik ville mest träna och hoppa i bikeparken och vi föräldrar tänkte köra någon av stigarna. Erik hade tur och fick sällskap av två av sina endurokompisar som också hade kommit på samma idé som oss och åkt dit.

När vi klev ur bilen var det riktigt svinkallt så dunjackan åkte på ovanpå cykelkläderna. Vi hjälpte Erik att fixa åkband och snart var även cykelkompisarna där. Då kunde jag och Lasse cykla iväg en stund. Efter en kort grön slinga kunde dunjackan hamna i ryggsäcken istället. Lagom uppvärmda rullade vi iväg på den blå Pink Lady. Den är blandad blå stig, enklare grön stig och lite asfalt. Skulle de blå stigarna vara fulla av gegga och vatten?

Leden var faktiskt förvånansvärt torr och fin nästan hela vägen. Trots att det både varit stormvindar, regnat en del och är rejält högvatten i alla sjöar så kom vi tillbaka med torra skor. Ett par träd låg över stigen mot slutet och på ett ställe nådde sjövattnet upp på stigen. Inget problem att ta sig förbi eller igenom.

Efteråt smakade det gott med lite sen lunch i restaurangen innan hemresan. För mig blev det husmanskost, råraka med rostade grönsaker och aioli. Ett nytt och gott sätt att äta råraka om någon frågar mig. Både Erik och vi föräldrar var helnöjda med vad Isaberg hade att bjuda på en sportlovsdag utan snö.

#cykeltjejer #visomälskarcykeltjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *