Ofrivillig paus

Det var flera veckor sedan jag skrev något här. Coronapandemin har satt käppar i hjulen för mitt cyklande en period så det har inte funnits så mycket att berätta om för er. Jag har inte varit sjuk ”på riktigt”, men några dagars ont i halsen och sedan tre veckors hosta har gjort att jag mest hållit mig inne i soffläge. Man kan ju faktiskt inte veta om det är vanligt ont i halsen och hosta man åkt på eller om det handlar om covid19. När ”ontihalsenhostan” till slut gav upp har vårens pollenallergi kickat in med full kraft istället. Det är svårt att försöka att inte allerginysa eller hosta till för att rensa luftvägarna från astmakänslan. Den som inte känner mig kan ju tro att jag fortfarande har förkylningssymptom och borde vara hemma.

För att komma igång igen efter att ”ontihalsenhostan” gav upp så startade jag med promenader med naturpasset. Naturpasset är orienteringskontroller som är utplacerade i olika naturområden. I år har vi fått 25 kontroller i våra skogar där jag bor. Efter tre promenader så har vi klarat av 16 kontroller. Naturpasset är verkligen ett perfekt sätt att komma igång i lugnt tempo och det är ganska enkelt att hålla sig långt ifrån andra människor.
På påskafton tog jag fram cykeln för första gången men bara för att följa med sonen på en kort tur när han ville testa om han kunde ta ett Strava-KOM här hemma i skogen. (Vill du se hur det gick för sonen så får du kolla filmen på hans Youtube – youtu.be/Ox7S6gNzbYY.)

I torsdags var jag i Skatås på torsdagsträningen för första gången i vår. Det blev bara jag och Lasse och vi körde en dryg mil på riktiga finstigar som nästan torkat upp. Så härligt att få cykla runt lite igen. Verkligen livskvalité!
Idag kör sonen enduro i Lackarebäck och Lasse är med och jobbar på SM-banan inför SM i XCO i augusti. Jag ska jobba på att försöka få tillbaka lite kondition igen och tar en tur på cykeln om en stund. Nu hoppas jag på att få lite cykling att skriva om snart igen. Ta hand om dig till dess och ut och cykla och njut av vårvädret!

#cykeltjejer #visomälskarcykeltjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *