Nya sommarvanor

Nu var det rejält länge sedan ni hörde något från mig här på Cykeltjejer. Jag får skylla det mesta på ett arbetsår som har varit tuffare än vanlig. Jag har försökt att hinna med ett par svängar med cykeln de flesta veckorna men så mycket mer tid för att ta hand om mig själv har det inte blivit.

Den här veckan startade en rejäl sommarledighet och jag beslutade mig för att försöka att vara lite snällare mot mig själv och ta hand om kropp och själ lite bättre. Sedan i måndags har jag startat nya och sundare vanor som jag hoppas ska bli en vana över sommaren och att de sedan i någon form kan följa med in i höstens vardag när jag är tillbaka på jobbet igen.

1. Jag har börjat sova åtta timmar varje natt. Under arbetsåret blev det sällan mer än sex timmars sömn vilket såklart har många negativa effekter.

2. Jag försöker starta varje dag med en promenad. Och jag märker redan hur skönt det är att ha hunnit röra på sig en timma redan innan frukosten.

3. Jag har stramat till kosten lite. Sover man för lite och är konstant stressad och hela salladsbuffén försvinner på jobbet (när lunchen blev covid-säkrare) så märks det på matintaget. Gillar man dessutom sött i alla former så blir det inte bra i längden.

4. När man har mycket att göra och känner sig stressad så får det ofta olika bieffekter. Förutom att vissa äter mer/mindre, sover för lite så blir en del på dåligt humör eller annat. Jag blir stel i rygg, axlar och nacke och får ibland huvudvärk. Därför ska jag försöka att göra lite enkel rörlighetsträning eller styrketräning för att försöka öka rörligheten och stärka överkroppen lite. Att sova, promenera och äta lite bättre är ganska enkelt att få till nya vanor. Men att rörlighetsträna blir nog min största utmaning.

5.Självklart ska jag cykla så mycket som möjligt också och hoppas komma på små utflykter under sommaren!

Vill ni peppa mig så får ni gärna följa mig på Strava och ge kudos på mina promenader, rörlighetsträningar, cykelturer mm Håller du på med någon förändring och blir glad för lite pepp så hojta till så ska jag försöka att bidra lite.

#cykeltjejer #visomälskarcykeltjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *