Kvarntorpshögen i Kumla

När vi planerade årets semester så fick vi se läckra bilder från Kvarntorpshögen i Kumla. Högen är en slagghög med rödfärgad sandjord. Ibland på helgerna kör de lift så att man kan cykla några leder nerför backen. Vi kom upp på en fredagskväll och ställde vår lilla plåtis på den stora parkeringen vid några andra husbilar som också övernattade direkt vid liften.

På lördagen betalade vi för liften åt Erik så att han fick testa på de olika nedfarterna. Jag och Lasse hann köra en av de vanliga mountainbike-stigarna ”Kvarntorpsleden” som var 4 km och tog oss förbi en liten å med bävergnag och runt själva högen. Har man mer tid så finns det även några längre slingor. Efter ett par timmar par timmar så kände Erik att han var ganska klar. Jag frågade om han ville ha mig som fotograf en stund och vips gick ett par timmar till och Erik gjorde ytterligare ett antal rundor i den lilla ankarliften.

Liften var öppen i fyra timmar och på den tiden hinner man gott och väl köra igenom de olika lederna. Förutom de uppmärkta lederna så fanns de även några oskyltade som inte var officiella. Kvarntorpshögen är cool med sin röda färg men det är inte ett ställe som man åker många mil för om man inte har vägarna förbi. Det fungerar också för den som vill köra lite vanlig mountainbike eller för den konstintresserade som vill kolla in konstverken på toppen av högen. Vi fick lära känna ett nytt ställe och fick en bra start på semestern.