Finnsjön – nytt område och enduro superlight

Det har blivit lite mer hemester i år än vad vi är vana vid och då får man passa på att upptäcka lite nya områden. Igår bar det iväg till Lasses gamla uppväxtområde, Finnsjön i Mölnlycke strax utanför Göteborg. Erik hade varit där och cyklat i våras och träffat några av områdets lokala förmågor och stigskapare.

Här finns två berg med massor av stigar i alla svårighetsgrader från grönt till mer än svart (orange i Trailforks-appen). Erik skulle låta oss prova på lite enduro på enklaste nivå. Vi hade valt ut ett par gröna stigar som skulle vara fina ”Eriks propeller” och ”Zilver”. På trailforks kunde vi läsa att det skulle vara gröna som endurostigar men blå som vanliga xc-stigar och det visade sig stämma ganska bra tror jag.

På vägen upp till toppen på berget så visade Erik lite om hur man kan klara vissa småtekniska partier och hur man gör bästa linjevalet. Ibland stack han in lite på någon röd sträcka och testade några drop. Väl uppe så startade vi med ”Eriks propeller” som var en riktigt fin skogsstig som ringlade halvvägs ner för berget. Sen upp till toppen igen för att hitta starten på ”Zilver”. Här fanns några väldigt enkla tekniska klurigheter för mig att träna på. Både en liten minibrant och någon trädstock som var lite rejälare klarades av på vägen ner.

Sen var det Eriks tur att få visa sina favoriter. Vi cyklade över till grannberget där ”King of Bongo” var favoriten. I slutet finns det ordentligt stora ”Bongodropet” som bjuder på en härlig men läskig flygtur. (Vill du se film från Bongodropet så kolla @erik_kristiansson från 13 juli) Som förälder till en enduroälskande tonåring har jag redan när Erik började med enduron för ett drygt år sedan bestämt mig för att inte vara rädd utan lita på hans förmåga och säkerhetstänk. Hittills har det som tur är gått bra.

Finnsjön var ett fint område för enduro eller xc upp och ner för berg. Vi hann bara smaka på några av stigarna och där finns verkligen många. Är det soligt och varmt så finns ju sjön att ta ett bad i också.

#cykeltjejer #visomälskarcykeltjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *