Horsikan – skön slickrockcykling

När sonen skulle till Lackarebäck för att köra enduro idag så passade jag och Lasse på att testa på ett nytt område som vi varit nyfikna på länge, Horsikan. Lasse hittade till en p-plats vid badplatsen och vi lastade av cyklarna. Med flera stigar som heter något med slickrocks så undrade vi såklart om stigarna skulle likna många andra i göteborgsområdet med en del sten, rötter och blöthål. Redan första stigen från parkeringen var en slät berghäll och det skulle visa sig vara ett genomgående tema på flera av stigarna. Berghäll i skog och berghäll läng sjö eller berghäll med utsikt över Mölndal. Däremellan fanns det en böljande stig mellan stora grästuvor och en längs en ledningsgata som var fin men med en del rejäla blöthål. Vår tur blev inte så lång innan det var dags att hämta Erik i Lackarebäck igen. Hit kan jag gärna åka fler gånger för att testa fler stigar. Det känns som en kul idé att testa stigar som aldrig blivit av att vi cyklat på tidigare. Jag är sugen på att testa Finnsjöområdet, Enekullen och Sandsjöbacka när ljungen blommar lite längre fram. Har du något område i din närhet som du är nyfiken på så är det en perfekt sommar att göra det!

#cykeltjejer #visomälskarcykeltjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *