Saker jag borde ha tagit tag i för länge sedan 3 – ha med sig reparationsgrejor ut

Är du bra på att reparera din cykel om något händer när du är ute i skogen? Jag tillhör nog dem som är ganska kass på det och gärna låter någon annan fixa. Jag har också tillhört dem som knappt har reparationssaker med mig ut. När jag cyklar med familjen så brukar maken ha en liten ryggsäck med det viktigaste. Men har inte han varit med så har jag ofta hoppat över lagringsgrejor och tänkt att jag får väl gå hem igen.

I slutet av våren tog jag tag i det och tänkte att jag måste ha det viktigaste med mig i alla fall. Jag köpte en liten sadelväska och började fylla den med vad jag tror att man kan behöva – en slang, ett litet multiverktyg, några kedjelänkar, ett växelöra, en minipump med patron för att fylla ett mtb-däck, tunna plasthandskar för att slippa oljan och en gammal gel om min energi tar slut.

Detta finns i min väska just nu.

Jag tror att jag har fått med det viktigaste. Vid tillfälle ska jag nog trycka in ett mini-förstahjälpen också. Första hjälpen brukar finnas med i makens ryggsäck men jag tänker att det är bra att ha det mest nödvändiga om han inte är med och cyklar varje gång jag är ute.

Sen gäller det att lära sig att använda grejorna också. Byta slang har jag klarat förr även om det var länge sedan jag råkade ut för en punka. Men att använda kedjebrytare och att byta växelöra har jag aldrig gjort. Helt ärligt så hoppas jag nog på att inte behöva använda väskan allt för ofta.

Hur har du reparationsgrejor med dig? Har jag glömt något i min väska som absolut borde finnas med? Är du bra på att fixa egna reparationer hemma/ute? Hur lär man sig om man sällan råkar ut för punkor och andra problem (peppar, peppar…)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *