Saker jag borde tagit tag i för länge sedan 2 – ICE-nummer

På cykelklubben så finns det en Facebook-grupp där alla i klubben kan gå med. För ett tag sedan när det blivit riktigt varmt skrev en av ledarna och påminde om vad barn och ungdomar förväntas ha med sig till träningen förutom cykel, hjälm och funktionella kläder för rådande väder. Vattenflaska, extra slang och lite extra energi i form av tex russin eller en bar var sånt som är lätt att glömma och som kan bli jobbigt när man är ute i skogen i två timmar.

En förälder skrev i en kommentar att alla även borde ha ICE-nummer på hjälmen. Även om ledarna har listor i olika form är det bra att ha numret enkelt åtkomligt och ibland cyklar man ju utan klubben också. Jag hade inte tänkt så mycket på detta innan, men nu fick jag mig en riktig tankeställare. Sonen är ju ute och cyklar med en kompis eller själv ibland och vi vuxna finns ju inte med på några deltagarlistor som någon har koll på och en olycka händer ju faktiskt då och då. Några i klubben har till och med råkat ut för allvarliga olyckor under våren.

Visst är det en bra idé att ha ICE-nummer på hjälmen! Självklart ringer man ju 112 om det är en allvarlig olycka men man skulle ju bli tacksam om man själv fick ett telefonsamtal så att man fick reda på vad som hänt.

Vi fixade klisteretiketter till alla tre i familjen och klistrade dem bak på hjälmarna. Vi hoppas bara på att ingen någonsin ska behöva ringa något av våra nummer för att något hänt. Har du ICE-nummer på din hjälm? Kanske något som behöver fixas inför sommarens cykelturer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *