Njutardag på Kinnekulle

Vi har under flera år varit med CK Master på deras cykelläger för klubbens barn och ungdomar på Kinnekulle i början av april. I år valde vi att bara åka upp över lördagen och vara med på för- och eftermiddagsträningarna. Vid kvart i sju lämnade vår bil Göteborg med alla våra cyklar på dragkroken där bak. Vid nio stod vi redo i Hällekis för dagens första runda. Sonen skulle köra Kinnekulle runt, drygt fyra mil med sin träningsgrupp. 

Vi i föräldragruppen blev nio personer i år. Medan benen var pigga på förmiddagen ville vi hela vägen upp på Högkullen. Bara att börja kämpa på uppför kullen. Jag tillhör dem som är snabbare nerför än uppför, men i alla vägskäl så väntar övriga gruppen in alla och ser till att man får lite vila om man behöver. För mig går det långsamt uppför men jag behöver inte så mycket vila. När jag kom på att ta min astmamedicin så gick det lite enklare efter en stund. 

I föräldragruppen väntar….
vi in varandra.

Till slut var vi uppe vid utkikstornet där det blev en liten rast. På vägen tillbaka tog vi vägen om Kinnekullegården och tänkte att vi kunde spana in vad Evalds mtb hade för utbud på sin cykelprovardag. I Specialized concept store i Göteborg är det alltid full service när man kommer in och en kopp kaffe om man vill. Här var allt bara för de som betalade så vi fortsatte snart. Vi snirklade oss neråt för att inte missa lunchen, rejäla pannbiffar med alla tillbehör. Bra och mättande mat för hungriga cyklister.

Välbehövlig paus vid utkikstornet

På eftermiddagen tog vi en kortare och inte lika jobbig tur till ett stenbrott där det har bildats en sjö på botten och vidare mot Gröne skog där kalkstenen har bildat som en liten canyon som man kan cykla genom. Här får man alltid en stark känsla av kalkstenen som Kinnekulle är så känd för.

Med utsikt över kalkstensbrottet.
Eftermiddagspaus bland kalksten.
Cykel mot lager av kalksten med fossiler i.

Tillbakavägen gick genom de starkt ramslöksdoftande Munkängarna. Väl tillbaka vid Falkängen i Hällekis kunde vi summera nästa fyra mil på cykeln, slappa lite i solen, leta upp en geocache eller som sonen få lite hjälp med bikefit innan det var dags för middag och hemfärd.

Vila i gröngräset efter dagens cykling.
Lasse letar geocache.
Erik får bikefit på sin cykel.

Det blev en riktig njutardag i vårens tecken. Varma cykelkläder åkte av och många cyklade i kort-kort för första gången i år  i det soliga vädret. Citronfjärilar och någon nässelfjäril fladdrade förbi. Blåsippor, vitsippor, tussilago och tibast blommade och vårfåglar som bofink, gransångare och sädesärla sjöng och visade upp sig. När vi lämnade Falkängen på kvällen visade en hel flock hjortar upp sig på nära håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *