Vårinspiration x4

Den senaste veckan har jag fått en rejäl dos vårinspiration inför vårens och sommarens cykling.

Tjejkväll på Specializedbutiken:

Årets tjejkväll hade ett lite annat upplägg än förra året. Efter lite mingel med dryck och tilltugg så föreläste Marie Rydne på temat hur man får ihop livet som VD med en elitcykelsatsning och vilka erfarenheter man kan ta med sig från deltagandet i TV-programet Robinson till sin cykling.

Marie Rydne håller inspirationsföreläsning.

Efter föreläsningen var det fritt fram att spana in allt i butiken och prata med cykelbekanta och de som jobbar i butik och med butikens tjejcyklingar.

Jag var nyfiken på den nya Power comp mimic-sadeln som ska vara riktigt bekväm om reklamen har rätt. Passade på att mätta sittbenen för rätt storlek ifall jag väljer att testa den längre fram.

Sadel som ska vara grymt skön om ryktena stämmer.

Vårträningen i CK Master startar:

I lördags var det stor uppstart av alla träningsgrupper i klubben. Föräldragruppen gjorde också sin vårpremiärtur. Vi som cyklar i föräldragruppen hänger inte alltid med våra barn och ungdomar i tempo och/eller teknik längre. Istället för att vara tränare i barn- och ungdomsgrupperna så kör vi våra egna träningsrundor och försöker istället hjälpa till vid andra tillfällen när det behövs fixas med fika, grillas hamburgare eller som nu, hjälpa till att få ordning i nya klubbstugan.

Första vårcyklingen med föräldragruppen. Så kul att dra igång igen!

Cykelmässan:

På söndagen var det dags för vår familj att besöka cykelmässan. Erik hade bestämt träff med en av sina cykelkompisar. Mycket roligare för honom att gå med en jämnårig än med oss föräldrar. De testade olika sorters cyklar och spanade runt efter cykelprylar.

Erik och Rasmus testar cyklar på Cykelmässan.

Som vuxen jämför man lätt med bokmässan där allt är så mycket mer, större och ett helt annat utbud av föreläsningar mm Lite synd att ett antal företag och märken saknades. Kanske blir det för höga monterpriser för många företag? Man får helt enkelt kolla in de som är där. Jag passade t.ex. på att fråga om slipade sportglasögon vs linser när jag är ute och cyklar. Den stora behållningen för oss var att lyssna på Erika Eks föreläsning om hennes jordenruntcykling. Vi åkte hem från mässan med ett exemplar av hennes bok om äventyret!

Ett ex av Fredrika Eks bok fick följa med hem från Cykelmässan.

Nya cykelkläder:

I slutet av förra veckan kom årets påfyllning av cykeltjejerkläder. Det är som julafton varje gång man får nya cykelsaker och det ger alltid inspiration att ge sig ut och testa. Två omedelbara favoriter är nog den nya cykeljackan som jag använde på klubbträningen i lördags och hoodien som fick följa med på mässan i söndags. Hoodien blir en perfekt slapptröja att ha i cykelsammanhang när man bara hänger runt och har det bra. Den får hänga med när Västgötacupen startar i slutet av april.

Några av de nya cykelkläderna med årets snygga pantermönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *