Sommarlov

Den här veckan har varit en riktig avslutningsvecka för vårens cykelaktiviteter. Familjen har hunnit med tre avslutningsaktiviteter där Erik har cyklat och vi har varit cykelföräldrar.

I torsdags arrangerade vår klubb en liten tävling i Göteborgsserien. I härligt väder med gott om knott fram på kvällskvisten fanns det två banor att välja på en för nybörjarbarn och ungdomar och vuxna i motionsklass och en för ungdomar och vuxna med tävlingslicens. Enkelt upplägg med olika antal varv beroende på åldersgrupp. Erik som haft det lite trögt med xc-tävlandet i år fick riktigt bra fart i benen och hade en kul kväll.

I går var det så dags för klubbens terminsavslutning med gemensam stafett och hamburgergrillning. Alla klubbens barn blev indelade i stafettlag med en blandning av barn, ungdomar och vuxna från de olika träningsgrupperna. Någon av klubbens ungdomar är ledare för varje lag och tar med sitt lag ut för att träna på banan.

Efter ett litet träningspass var det dags för altanhäng och hamburgare vid klubbstugan innan dagen avslutades med en halvtimmas stafett där det gällde för lagen att försöka köra så många varv som möjligt. Erik som var lagledare för ett av lagen fick en tidig punka som han fick laga medan han peppade sitt lag. Alla kämpade vad de kunde och fick ihop massor av varv innan tiden tog slut.

Erik gillar klubbstafetterna för han kommer ihåg när han var liten nybörjare och blev peppad av någon av de stora. Nu försöker  han ge tillbaks till de som är lite yngre än honom.

Lasse hjälpte grillgänget lite och jag tog med en riktig kamera och försökte fånga dagen på bild.

Idag var det dags för sista Västgötacupen innan sommaren. Det var Borås tur den här helgen. I år skulle Erik köra långa banan så vi gav oss iväg tidigt så att han skulle hinna provköra banan ordentligt. Provkörningen gick bra och Erik kände sig laddad för tävling. Han skulle starta långt bak för i vår har han valt att hoppa över alla tävlingar som han tycker är för långt bort som Hjo, Tibro och Mariestad och då hamnar man också långt bak i cup-tabellen. Eriks mål var att se om han kunde försöka köra förbi några.

Han fick en strulig start när några vurpade framför honom men lyckades precis ta sig förbi. Lasse ställde sig med en vattenflaska i langningszonen och jag ställde mig för att filma lite i den branta backen. Det dröjde längre och längre och de flesta åkarna hade nog passerat backen. Då kommer Erik traskande med cykeln. I en rotig backe har han och två till fått punka och tävlingen är slut efter ett halvt varv. Det är första gången Erik får ett DNF i listorna.

Han hade i alla fall haft roligt så länge tävlingen varade. Punka de två sista dagarna när Erik just börjat hitta farten var kanske inte vad han hoppats på. Men han hade i alla fall kul och nu går familjens cykling in i en ny sommarfas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *