SM 2020 till Göteborg

I somras styrde vi husbilen norröver mot Östersund och Frösön för att Erik skulle få testa på att köra SM i XCO som jag berättade om i ett tidigare inlägg här.

Erik kom hem med nya erfarenheter både av punkakaos, en tuff start och att man kan tjäna lite på att gilla det som är tekniskt. Efter SM har Eriks fokus legat lite mer på enduron men när det inte har varit tävling i ESS så har han hunnit med ett och annat lopp i Västgötacupen också.

Lite tidigare i höstas så dök det upp som nyhet i sociala medier att man föreslagit att vår klubb CK Master skulle få arrangera nästa års SM i XCO i Göteborg. Sen var det tyst ett tag tills nyheten att ett beslut fattats. Den 8-9 augusti kommer vi att hålla i tävlingen i Skatås som ligger ganska nära de centralare delarna av stan. Bara några få hållplatser från Liseberg och med campingplats och ställplats ganska nära. Kan det bli annat än alldeles underbart?

Säkert blir det massor av utmaningar med tävlingar i en storstad. Klubben brukar arrangera Master MTB race i augusti varje år, som är en UCI tävling i SWE-cup. Så erfarenheter finns även om SM är större och man så klart vill göra det till en riktigt minnesvärd tävling.

Kommer Emil Lindgren att slå Mattias Wengelin nästa år eller är det dags för någon helt ny att vinna? Här Emil Lindgren i Brudarebacken, som man måste klara både upp- och nerför om man vill vinna.

Jag tror att man redan har börjat att fundera på hur tävlingsbanan kan se ut och så har man öppnat upp för sponsorer. Det borde vara ett bra ställe för många företag att kunna nå ut och synas i ett kul och somrigt sammanhang. Tävlingarna kommer säkert locka många semesterlediga. Tänk en dag med cykeltävlingar på dagen, bad i någon av alla fina badsjöar i närheten och sen ett Lisebergsbesök för hela familjen på kvällen.

Hoppas att Jenny Rissveds orkar med SM också när OS går i Tokyo samma sommar. Här en gammal bild från SM i Värnamo 2017.

Så hoppas jag så klart att massor av duktiga cyklister ska dyka upp för att göra upp om medaljer eller göra sitt bästa och kämpa och ha kul. Jag hoppas att få träffa många av er där som tävlande eller cykelföräldrar eller som glada åskådare som hejar på alla våra duktiga cyklister. Så glöm inte att boka in 8-9 augusti i era kalendrar! Egentligen ska man till och med skriva in 5-9 augusti säger de som har koll, för finalerna går den 8-9 augusti men det är ex XCO-kval redan innan helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *