Möte med en svensk mästare och VM-silvermedaljör i skogen

Vissa år får vi knappt någon vinter här på Västkusten och då tycker jag det är trist att man måste åka många mil för lite snö och skidåkning. Andra år så verkar vintern aldrig vilja ta slut. I år är ett sådant år när mountainbiken står och väntar på att snö och is ska försvinna så att man vågar sig ut i skogen igen. Idag skulle egentligen ett gäng från CK Masters föräldragrupp ha börjat en teknikkurs för Helena Sjödahl på Kraftbolaget. Efter hon hade varit ute och reket stigarna i Änggårdsbergen förra veckan så beslutade vi att flytta fram kursen en vecka. Då hoppas jag på att få lära mig massor. Tänk om jag kan lära mig att lyfta lite på framdäcket eller att våga hoppa eller köra i lite brantare och stökigare terräng. Vi får se om ett tag.

Söndagens tappra träningsgäng samlas runt Ella Holmegård.

Den här helgen höll Ella Holmegård som är svensk mästare och VM-silvermedaljör i XCE (sprint) en träningshelg här i Torslanda. Efter framgångarna förra året så kämpar hon nu för att få ihop ekonomin så att hon kan köra loppen i världscupen i år. Det är lopp både i Europa, USA och Thailand som gäller för henne om hon bara får ihop tillräckligt med pengar. Jag och sonen hade pratat om att hänga med på träningen i alla fall någon av dagarna. Snön och isen i skogen gjorde att jag fegade ur men Erik cyklade iväg till mötesplatsen igår på förmiddagen. Trots att han bara är elva år så blev han så väl omhändertagen av Ella och hela gänget runt henne. De cyklade stig i tre timmar (23 km) innan det blev korvgrillning och sedan hemgång.

Erik orkar hänga med i 12 km idag innan han vänder hemåt.

När Erik kom hem meddelade han att det inte alls var speciellt halt i skogen och han tyckte att jag borde ut och cykla idag. När jag kom ut idag visade det sig att Erik hade rätt. Allt snöandet den senaste tiden hade gjort att det inte var isigt och halkigt längre utan fint och jämnt på stigarna. Många småstökiga partier var enklare att cykla när de var inbäddade i ett lager snö. Först hängde jag med och lämnade av Erik hos Ella och träningsgänget. Erik skulle hänga med så länge han orkade och sedan cykla hem själv.

Jag kan konstatera att stigarna inte är speciellt hala.

 

Härligt att våga cykla igen.

När vi hade snackat lite stack gänget iväg och jag tog en runda i eget tempo. När jag kom upp till hemmaskogen mötte jag Erik som hängt med gänget i 12 km idag. Erik och jag bildade en egen träningsgrupp och tog oss på fina stigar hemåt genom skogen. Efter en stund träffade vi Ella och hela  träningingsgänget. De körde olika intervaller. Hoppas verkligen att Ella lyckas få ihop ekonomin så att vi får se henne i världscupen i år!

Ella Holmegård tar en kort paus mellan sina intervaller och snackar med oss en stund.

När jag sitter och skriver nu på eftermiddagen så har vädret slagit om till +2 grader och lite regn. Tänk om våren är på gång ändå. 🙂

2 Comments

 1. Helena
  11 mars, 2018

  Va härligt att det inte var halt och att du vågade dig ut, grymt starkt gjort! Ser fram emot att cykla ihop om en vecka ?

  Svara
  1. Anna Kristiansson
   11 mars, 2018

   Jag trodde att de skulle vara som för ett par veckor sedan, isigt och läskigt. Men all snö som har kommit hade inte isat till sig utan låg som en slät filt över allt småstök i skogen. Därför var det lätt att cykla och komma fram på flera ställen där jag brukar fega ur och gå. 🙂
   Ska bli hur kul som helst om en vecka. Jag är så sugen på att utvecklas lite! Jag har gjort upp en plan i huvudet där +5-6 grader och lite regn de kommande dagarna sätter fart på våren. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *