Lågintensiv vecka med test av några bars

För en dryg vecka sedan slog vinterkräksjukan till med full kraft mot familjen – usch, fy och blä!

Erik var först ut följt av mig och sedan Lasse. Träningen blir det inte mycket av en sån vecka och vi missade både fysträning och testcyklingen. För mig är det aldrig bra att komma ur rutinerna med träningen för så fort jag missar en vecka så tar det emot att komma igång igen.

Erik och jag var först på banan igen och tog en liten runda på stigarna i skogen. Vi stannade på några ställen och körde lite teknikträning med mig och övade lite på att komma upp i små lite knixiga backar. Jag klarade att komma upp för den lilla backen efter ett par försök och lite bra handledning från Erik men det härligaste var ändå att få frisk luft i lungorna efter flera orkeslösa dagar inne.

Första familjeturen efter sjukvecka.

Dagen efter fick vi med oss Lasse också på en runda på nästan tre mil i lågintensivt tempo. Mot slutet av turen pausade vi en kort stund i lä för vindarna och passade på att testa ett par olika märken på bars. Familjens favorit brukar vara Clif bar. Idag hade vi med Umaras bars att jämföra med. Det var ingen tvekan vilken som gick hem i vår familj. Någon gång har vi även testat att göra egna energikakor till en fjällvandring. Skulle vara intressant att höra vilken som är din favoritbar? Har du något grymt recept på hemgjorda bars som du vill dela med dig av till oss?

Vilka är dina favoritbars?

Den här helgen skulle Erik på säsongens första uteträning med klubben. Då tyckte jag och Lasse att föräldragruppen också kunde starta årets cyklingar. Till slut blev det bara jag och Lasse som kunde, men vi hade tur och fick låna med oss en pigg kille från en av grupperna som startar först om några veckor. Härligt att vara igång igen. Det blir roligt när vi blir fler i föräldragruppen lite längre fram i vår. Erik hann hem och luncha lite innan det var dags att köra honom till några timmars möjlighet att pröva på cykeltrial. Det är Göteborgs cykelförbund som har en grupp för ungdomar där de får möjlighet till olika cykelrelaterade aktiviteter som olika träningsformer, föreläsningar och workshops om mat och cykelreparation och olika cykelträningar som enduro och trial. Ett riktigt bra initiativ för cyklande ungdomar i Göteborgsområdet.

I brist på föräldrar i klubbens föräldragrupp så fick vi låna med oss en pigg kille på rundan. Tack Pontus!

Idag har jag avslutat veckan med en liten cykeltur hem efter hårklippningen. Istället för att bara cykla asfalt tog jag lite omvägar på grusstigar i skogen. Härligt trots en del motvind. Nästa vecka får det bli nya tag med träningen. Det är någon vecka till med vinterträning men samtidigt får man mer och mer lust att cykla mycket ute igen.

Par veckor till med vinterträning innan det blir cykling för hela pengen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *